string(4) "post"

Αργό Wi-Fi; Φταίνε τα Χριστούγεννα!! ;

Αργό Wi-Fi; Φταίνε τα Χριστούγεννα!! ;

Αργό Wi-Fi; Φταίνε τα Χριστούγεννα!! ;

Παρεμβολές στις ασύρματες συνδέσεις Wifi των υπολογιστών μας, κινητών, tablets μπορούν να προέλθουν από διάφορες πηγές, όπως τα ασύρματα τηλέφωνα, «baby μόνιτορ» για το μωρό στο διπλανό δωμάτιο, από τον φούρνο μικροκυμάτων, μεταλλικά αντικείμενα και τώρα πια και από τα φωτάκια που τοποθετούμε στα χριστουγεννιάτικα δέντρα και σε άλλες εορταστικές διακοσμήσεις.   Ναι καλά ακούσατε και όσο και αν σας φαίνετε παράξενο μια νέα βρετανική έρευνα κατέληξε οτι πολλά πράγματα μπορούν να κάνουν τις ασύρματες συνδέσεις (Wi-Fi) πιο αργές και ένα από αυτά είναι ακόμη και τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια.

Η ανεξάρτητη ρυθμιστική Αρχή που ασχολείτε με τέτοιου είδους έρευνες η Ofcom κυκλοφόρησε και μια εφαρμογή που «τσεκάρει» την ποιότητα των ευρυζωνικών ασύρματων συνδέσεων στο σπίτι ανάμεσα στο modem-router και στους φορητούς υπολογιστές, τις ταμπλέτες και τα κινητά τηλέφωνα. Οι μετρήσεις επιβεβαίωσαν ότι, παρά τις επίσημες ταχύτητες που δίνουν οι κατασκευαστές των συσκευών, στην πραγματικότητα οι ταχύτητες πολλών εκατομμυρίων ασύρματων συνδέσεων σε όλο τον κόσμο είναι πιο αργές λόγω κυρίως παρεμβολών αλλά και λάθος τοποθέτηση των συσκευών στους διαφόρους χώρους. Μάλιστα τα φωτάκια στα χριστουγεννιάτικα δέντρα κάνουν πιο αργές τις ασύρματες συνδέσεις. Μα είναι δυνατόν τα λαμπάκια του δέντρου μας να «βλάπτουν» το Wi-Fi μας!

easyservice-christmas-wifi

Ενώ το πνεύμα των Χριστουγέννων επιβάλλει αγάπη, μάλλον τα ασύρματα δίκτυα δεν «αγαπούν» τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια μας. Η μεταβολές της έντασης του ηλεκτρικού ρεύματος που διανύει τα καλώδια απο τα λαμπάκια που αναβοσβήνουν δημιουργούν αντίστοιχες μεταβολές στα ηλεκτρομαγνητικά πεδία που δημιουργούνται γύρω απο τα καλώδια. Φανταστείτε αν έχετε πολλά λαμπάκια – πολλές σειρές δημιουργούν λόγω επαγωγικών φαινομένων και ενα σωρό άλλο φαινομένων (που θα πρέπει να ασχολιόμασταν για ώρες με τον ηλεκτρομαγνητισμό) παρεμβολές. Μάλιστα αν το χριστουγεννιάτικο δέντρο μας ή τα λαμπάκια που στολίζουν παρεμβάλλονται μεταξύ wifi-router και συσκευής μας τα προβλήματα αυξάνονται.

easyservice-chrismas-wifi-2

Με την εφαρμογή της Ofcom μπορεί κανείς, μάλιστα, όχι μόνο να εντοπίσει το πρόβλημα, αλλά και να βρει ποια από τις συσκευές (φωτάκια, baby monitor ή φούρνος μικροκυμάτων) ευθύνεται κατά περίπτωση.

easyservice-lights-slow-wifi

Άρα στις γιορτές τα Wi-Fi τείνουν να γίνουν ακόμη πιο αργά με τόσα ηλεκτρονικά λαμπάκια ολόγυρα. Άρα τα Χριστούγεννα δεν αρέσουν στα Wi-Fi μας, οπότε ή δεν στολίζουμε δέντρο( που αποκλείεται) ή θα έχουμε πιο αργό Internet, το EasyService προτιμά το δεύτερο. Στις ενσύρματες συνδέσεις τα πράγματα είναι σαφώς καλύτερα για τους χρήστες του διαδικτύου.

slow-wifi

Το easyservice.gr ανήκει στον όμιλο εταιριών

superoffers logo easysports logo zeotec logo flowernet logo easybuy logo
Designed & Developed by WebO2