string(4) "post"

Προβλήματα Yπερθέρμανσης Laptop

24474 καθαρισμος-λαπτοπ

Στην περίπτωση που η συσκευή σας παρουσιάσει κάποιο πρόβλημα η και για οποιαδήποτε άλλη συσκευή πατήστε την αίτηση επισκευής με ένα κλικ

Αντιμετώπιση Yπερθέρμανσης Laptop

Ένα από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα που συναντάμε στις επισκευές των λαπτοπ είναι  το πρόβλημα της υπερθέρμανσης. Ακούμε πάρα πολλές φορές πελάτες που φέρνουν τα λαπτοπ τους για  επισκευή να μας λένε:

 • “Ο υπολογιστής μου κάνει φασαρία”
 • “Ο υπολογιστής μου ζεστένεται πολύ όταν τον δουλεύω”
 • “Το λαπτοπ μου κάνει περίεργο θόρυβο”
 • “Το λαπτοπ μου πηγαίνει πολύ αργά”
 • “Δουλέυω για λίγη ώρα κ μετά σβήνει ο υπολογιστής”
 • “Κολλάει ο υπολογιστής μου κ αργεί να ανταποκριθεί”

Αυτά κ πολλά άλλα είναι ενδείξεις ότι μπορεί ένας φορητός υπολογιστής να έχει πρόβλημα υπερθέρμανσης κ να υπολειτουργεί.

Αιτίες υπερθέρμανσης ενός λαπτοπ

Όταν είχατε αγοράσει τον υπολογιστή σας ήταν πολύ πιο γρήγορος, πολύ πιο αθόρυβος και το πιο σημαντικό καθαρός από βρωμιές και σκόνες. Η #1 αιτία της υπερθέρμανσης των φορητών υπολογιστών είναι η σκόνη που συσσωρεύεται στο σύστημα ψύξης  με αποτέλεσμα  να μην μπορεί να αποδώσει όπως στην αρχή.

Οι φορητοί υπολογιστές διαθέτουν λόγω του περιορισμένου χώρου  ένα ενιαίο σύστημα ψύξης. Από την στιγμή που θα πάψει να υπάρχει ελεύθερη ροή του αέρα για κάποιο λόγο, αρχίζει να μην μπορεί να γίνει γρήγορη απαγωγή της θερμότητας, με αποτέλεσμα να αυξάνεται κατακόρυφα κ γρήγορα η θερμοκρασία του επεξεργαστή αλλά κ της κάρτας γραφικών. Η αυξημένη θερμοκρασία για μεγάλο χρονικό διάστημα λόγω θερμικών διαστολών μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στην κάρτα γραφικών και τη μητρική υπολογιστή. Τα μεγαλύτερα προβλήματα ίσως καταστήσουν την επισκευή ασύμφορη, ειδικά σε παλαιότερους υπολογιστές.

> Ελάτε να λύσουμε ΑΜΕΣΑ το Πρόβλημα Της Υπερθέρμανσης

 

Είναι η σκόνη το μόνο πρόβλημα;

Όπως είπαμε παραπάνω η σκόνη είναι η μεγαλύτερη αιτία της υπερθέρμανσης ενός λαπτοπ, αλλά πολλές φορές ακόμα κ αν απομακρυνθεί ο υπολογιστής συνεχίζει να υπερθερμένεται. Τα ευαίσθητα μέρη ενός υπολογιστή (επεξεργαστής, κάρτα γραφικών, ελεγκτής μητρικής) που εκλείουν πολύ θερμότητα έχουν ανάμεσα τους κ στο σύστημα ψύξης ένα πολύ λεπτό στρώμα θερμοαγώγιμης πάστας. Η πάστα αυτή βοηθάει ώστε η θερμότητα που ελκείεται να μεταφέρεται όσο το δυνατόν πιο γρήγορα προς την ψύκτρα για να κρατιέται χαμηλή η θερμοκρασία στον επεξεργαστή ή τ’ άλλα υποσυστήματα. Με τον καιρό όμως αυτή η πάστα, ξεραίνεται κ μειώνεται κατακόρυφα η αυτή της η ιδιότητα.

Σε κάθε καθαρισμό που κάνουμε εδώ στην EasyService φροντίζουμε ώστε ν’αλλάζουμε την θερμοαγώγιμη πάστα κ χρησιμοποιούμε μόνο υψηλής ποιότητας προϊόντα για να πετύχουμε το μέγιστο δυνατό απότελεσμα (χαμηλότερη θερμοκρασία λειτουργίας).

Αντιμετώπιση υπερθέρμανσης

Στην EasyService αντιμετωπίζουμε τέτοια προβλήματα με απόλυτη επιτυχία κ προλαμβάνουμε τα χειρότερα για τον υπολογιστή σας.

 • Καθαρισμό από σκόνες κ βρωμιές
 • Λίπανση μηχανικών μερών (ανεμιστήρων)
 • Τοποθέτηση φρέσκιας υψηλής ποιότητας θερμοαγώγιμης πάστας
 • Τοποθέτηση φρέσκων θερμοαγώγιμων pad
 • Λεπτομερής έλεγχος καλής λειτουργίας πριν την παράδοση

καθαρισμός λαπτοπ,υπερθέρμανση λαπτοπ,λαπτοπ κολλάει,λαπτοπ πάει αργά,συντήρηση λαπτοπ,συντήρηση υπολογιστή,καθαρισμός υπολογιστή.

Πως μπορώ να βοηθήσω περαιτέρω τον υπολογιστή μου;

Έχετε προχωρήσει σε καθαρισμό του υπολογιστή σας κ έχει γίνει πλήρως λειτουργικός κ πάλι. Μπορείτε όμως να του δώσετε μία μεγάλη βοήθεια κ να τον κάνετε να λειτουργεί σε ακόμα καλύτερες θερμοκρασίες χρησιμοποιώντας μία βάση ψύξης που υπάρχουν σε διαστάσεις για όλα τα μεγέθη φορητών υπολογιστών. Οι βάσεις αυτές έχουν “πόδια” που ανασηκώνουν το λαπτοπ από το γραφείο κ έχουν μεγάλους ανεμιστήρες που στέλνουν έξτρα αέρα στους αεραγωγούς του υπολογιστή. Μερικές από αυτές περιλαμβάνουν κ ηχεία κ αναβαθμίζουν τις ηχητικές δυνατότητες του υπολογιστή.

 

Κάθε πότε πρέπει να έρχομαι για καθαρισμό του υπολογιστή;

Είναι μια πολύ σωστή απορία που ρωτάτε πολλές φορές τους τεχνικούς μας. Από την εμπειρία μας θα σας λέγαμε ότι εξαρτάται από το περιβάλλον εργασίας που είναι ο υπολογιστής, σε γενικές γραμμές όμως ένας καθαρισμός τον χρόνο διατηρεί τον υπολογιστή πάντα σε καλό σημείο κ αποφεύγουμε τα μεγαλύτερα προβλήματα που αναφέραμε πιο πάνω.

 

 

 

Το easyservice.gr ανήκει στον όμιλο εταιριών

superoffers logo easysports logo zeotec logo flowernet logo easybuy logo
Designed & Developed by WebO2