Raid δίσκων

> Ανάκτηση Δεδομένων Με Ένα ΚΛΙΚ !

To RAID είναι μια τεχνολογία που χρησιμοποιείται, προκειμένου οι δίσκοι και η μεταφορά δεδομένων να αποκτήσουν μεγαλύτερη ταχύτητα και μεγαλύτερη ασφάλεια. Αυτό επιτυγχάνεται με το Το EasyService με την μακροχρόνια εμπειρία της, χρησιμοποιεί τις πιο προηγμένες τεχνικές, προσφέροντας λύσεις πάνω σε όλους τους τύπους RAID, όλους τους τύπους σκληρών δίσκων και για όλες τις αιτίες απώλειας δεδομένων, συμπεριλαμβανομένων, φυσικών καταστροφών, λάθος διαγραφή, φθορά αρχείων, φθορά - μηχανική βλάβη δίσκων, κ.λ.π...


Οι τύποι συστοιχιών RAID για τους οποίους κάνουμε ανάκτηση είναι:

- RAID-0
Συχνά ονομάζεται και ‘striping’ καθώς τα δεδομένα γράφονται και διανέμονται σε όλους τους δίσκους. Δεν υπάρχει απόλυτη προστασία δεδομένων διότι αν ένας δίσκος καταρρεύσει τότε καταρρέει ολόκληρο το σύστημα. Τα σύστημα αυτό απαιτεί την ύπαρξη τουλάχιστον δύο δίσκων.

- RAID-1
Το πρώτο επίπεδο ονομάζεται ‘mirroring’ καθώς τα δεδομένα γράφονται πανομοιότυπα και στους δίσκους. Η τεχνική αυτή είναι πολύ χρήσιμη στην περίπτωση όπου χρειάζεστε ανάκτηση δεδομένων, η ταχύτητα όμως εγγραφής των δεδομένων είναι σχετικά αργή. Το σύστημα αυτό απαιτεί τουλάχιστον δύο δίσκους.

- RAID-2
Είναι η μοναδική συστοιχία που δεν κάνει χρήση μιας από τις στάνταρ τεχνικές (striping, mirroring, and/or parity). Τα δεδομένα γράφονται με την τεχνική striping ενώ συγχρόνως υπολογίζονται τα περιττά bits από κώδικες διόρθωσης λαθών (Hamming Codes ECC). Λόγω της πολυπλοκότητας και του κόστους το Raid-2 δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλές.

- RAID-3
Ο τύπος αυτός χρησιμοποιεί επίσης ‘stripping’ μηχανισμό με τη διαφορά όμως ότι υπάρχει ένα αφιερωμένος δίσκος (parity disk) που περιέχει parity data και προσφέρει μεγαλύτερη αξιοπιστία.

- RAID-4
Χρησιμοποιεί την ίδια τεχνική με το Raid-3 με την μόνη διαφορά να βρίσκεται στο μέγεθος των πληροφοριών που κατανέμονται στους δίσκους και στην πρόσβαση του ελεγκτή σε αυτούς.

- RAID-5
Είναι μια από τις δημοφιλέστερες συστοιχίες Raid εξαιτίας του χαμηλού κόστους σε σχέση με την αξιοπιστία που παρέχει. Η τεχνική που ακολουθεί μοιάζει με αυτή του Raid-4 με την διαφορά ότι αντί να κατανέμει τα parity data στον αφιερωμένο δίσκο, με την βοήθεια αλγορίθμου τα κατανέμει σε όλους τους δίσκους-μέλη της συστοιχίας.

- RAID-6
Ουσιαστικά το Raid-6 είναι μια επέκταση του Raid-5. Χρησιμοποιεί έναν δεύτερο ανεξάρτητο δίσκο για parity data που καθιστά το σύστημα ισχυρότερο στην αντιμετώπιση σφαλμάτων, το οποίο μπορεί να ανταποκριθεί ακόμα και σε πολλαπλές, ταυτόχρονες απώλειες δίσκων.

- RAID-7
Μια εντελώς διαφορετική φιλοσοφία αντιμετώπισης των πραγμάτων εισάγεται από το Raid-7. Χρησιμοποιεί έναν μικροεπεξεργαστή και ένα λειτουργικό σύστημα, το οποίο σε πραγματικό χρόνο κάνει την δουλειά του ελεγκτή ασύγχρονα. Οι επιδόσεις είναι αρκετά υψηλές, καθώς και το κόστος.

- RAID-10
Είναι ένας συνδυασμός του Raid-0 και Raid-1. Απαιτεί τουλάχιστον τέσσερις δίσκους, δύο για striping και δύο για mirroring. Παρέχει την ίδια προστασία δεδομένων με το Raid-1 αλλά με υψηλότερο κόστος.

Διαδικασία ανάκτησης δεδομένων από RAID 
Η ανάκτηση δεδομένων από ένα σύστημα RAID γίνεται σύμφωνα με τις προδιαγραφές του EasyService

- Ποτέ μην αντικαταστήσετε το χαλασμένο δίσκο με το δίσκο που ήταν μέρος του προηγούμενου συστήματος - συστοιχίας RAID...

- Εάν ο δίσκος κάνει παράξενους θορύβους ή αντιλαμβάνεστε οτιδήποτε παράξενο, σβήστε τον αμέσως και καλέστε έναν επαγγελματία για βοήθεια όσο πιο άμεσα μπορείτε....

- Μην χρησιμοποιείτε εργαλεία για ανάκτηση πάνω στον χαλασμένο δίσκο του RAID...

- Μην κάνετε ανασυγκρότηση του συστήματος..

- Εάν τα δεδομένα δεν είναι προσβάσιμα, μην χρησιμοποιείτε κανένα λογισμικό και επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την σωστή κατεύθυνση της διαδικασίας...

Η ομάδα μηχανικών της εταιρείας EasyService, είναι εκπαιδευμένη ώστε να χειρίζεται όλους τους τύπους Server - raid controller καθώς και όλα τα λειτουργικά συστήματα.

Κάθε περίπτωση ανάκτησης δεδομένων από συστοιχία Raid που έρχεται στα εργαστήρια τoυ EasyService έχει ιδιαίτερη προτεραιότητα για εμάς καθώς αναγνωρίζουμε πως τα δεδομένα αυτά είναι υψίστης σημασίας.

Μπορούμε να ανακτήσουμε δεδομένα από σκληρούς δίσκους που βρίσκονται σε συστοιχία Raid  οποιουδήποτε κατασκευαστή και δεν περιοριζόμαστε μόνο στους παρακάτω:

- HP
- AMI
- IBM
- DELL
- Fujitsu
- Hitachi
- Adaptec
- Compaq

Παρά τις προσπάθειες για  την αντιμετώπιση των προβλημάτων απώλειας δεδομένων κανένα σύστημα δεν είναι τέλειο και ακόμη και μια συστοιχία Raid μπορεί να καταρρεύσει. Σε αυτή την περίπτωση επικοινωνήστε με το EasyService.

Το easyservice.gr ανήκει στον όμιλο εταιριών

superoffers logo easysports logo zeotec logo flowernet logo easybuy logo
Designed & Developed by WebO2