Τα πανεπιστήμια MIT και Georgia Tech των Ηνωμένων Πολιτειών δημιούργησαν και αναπτύσσουν μια συσκευή υπολογιστικής απεικόνισης η οποία πρόκειται για το πρώτο σύστημα ανάγνωσης κλειστών βιβλίων. Η συσκευή αυτή χρησιμοποιεί κάμερες τεραχέρτς σε συνδυασμό με ειδικούς αλγόριθμους προκειμένου να ανιχνεύσει το περιεχόμενο μέσα στις σελίδες. Η ακτινοβολία Τ στο ηλεκτρομαγνητικό φάσμα βρίσκεται ανάμεσα στα μικροκύματα και στο υπέρυθρο φως.
Οι ακτίνες Τ έχουν πλεονέκτημα έναντι των ακτίνων Χ στο να διεισδύουν στις επιφάνειες και αν εντοπίζει στοιχεία. Οι ακτίνες-Τ μπορούν να διακρίνουν ανάμεσα σε μια κενή σελίδα και ένα χαρτί στο οποίο υπάρχει μελάνι. Οι επιστήμονες, με επικεφαλής τον ηλεκτρολόγο μηχανικό Μπάρμακ Χέσματ του Media Lab του MIT έχουν επιτύχει την ανάγνωση των γραμμάτων των 9 πρώτων σελίδων μια στοίβας σελίδων.
Το σύστημα χρειάζεται χρόνο ακόμη για να αναπτυχθεί και θα είναι πάρα πολύ χρήσιμο στη μελέτη αρχαίων βιβλίων ή άλλων κειμένων στα οποία υπάρχει ο κίνδυνος του να προκληθούν ζημιές από την συμβατική ανάγνωση. Το ενδιαφέρον του έχει εκφράσει για την συσκευή το Μητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης. Μεταξύ των λειτουργιών αυτών, οι ερευνητές δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο η συσκευή αυτή να μπορεί να διαβάζει και το γράμμα μέσα από έναν κλειστό φάκελο.