string(4) "post"

Στις 9 του μηνός ξεκίνησε η CES 2018

Στις 9 του μηνός ξεκίνησε η CES 2018

Στις 9 του μηνός ξεκίνησε η CES 2018, το μεγαλύτερο τεχνολογικό event που γίνεται κάθε χρόνο στην Αμερική, και μόλις χθες έλαβε τέλος για φέτος. Συνολικά, παρουσιάστηκαν νέες τεχνολογίες, αμέτρητα νέα προϊόντα, και αρκετές υπηρεσίες που θα δούμε να υλοποιούνται το 2018.

Φθηνά laptop για gaming

AMD και Intel ανακοίνωσαν το νέο τους τσιπάκι, που φέρνει εκπληκτικές επιδόσεις σε παιχνίδια, κρατώντας χαμηλά την τιμή. Ναι, καλά καταλάβατε, οι δύο εταιρείες συνεργάστηκαν για τη δημιουργία ενός APU – δηλαδή επεξεργαστή με ενσωματωμένα γραφικά. Πιο συγκεκριμένα, ο επεξεργαστής θα φέρει CPU της όγδοης γενιάς Intel και ενσωματωμένη GPU Radeon RX Vega της AMD.

ces-2018-processorts-easyservice

 

Αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων στην οθόνη
Ένα χαρακτηριστικό που φημολογούνταν ότι θα έχουν τα Samsung Galaxy Note 8 και iPhone X που κυκλοφόρησαν την περασμένη χρονιά, είναι ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων στην οθόνη.

Ωστόσο, κανένα από τα δύο κινητά δεν είχε αυτήν την τεχνολογία. Το πρώτο κινητό του κόσμου που διαθέτει τέτοιον αισθητήρα, ανήκει στη Vivo και παρουσιάστηκε στη CES 2018.
easyservice-daktyliko-apotypoma

Το κινητό αναμένεται να κυκλοφορήσει και στην αγορά στο πρώτο μισό του 2018, χωρίς όμως να γνωρίζουμε την ακριβή ημερομηνία. Το ίδιο ισχύει φυσικά και για την τιμή του, αν και φανταζόμαστε πως θα κοστολογείται αρκετά ακριβότερα από ένα μέσο smartphone.

Ασύρματο… Li-Fi
Εμείς είχαμε μείνει στο Wi-Fi όσον αφορά την ασύρματη τεχνολογία για ίντερνετ, αλλά η CES 2018 ήρθε για να μας συστήσει το Li-Fi.Τι είναι το Li-Fi; Ίντερνετ που μεταδίδεται μέσω υπέρυθρου φωτός. Παρότι η ιδέα υπήρχε πολύ πριν τη CES, ήταν η πρώτη φορά που είδαμε μια υλοποίηση που θα μπορούσε να κυκλοφορήσει στην αγορά.

Μιλάμε για το προϊόν MyLiFi, που επιτρέπει στον χρήστη να συνδεθεί ασύρματα στο ίντερνετ, χρησιμοποιώντας μία λάμπα και ένα dongle που συνδέεται σε κάποια θύρα USB του υπολογιστή.

 

 

The Wall: Τηλεόραση 146 ιντσών
Στον οδηγό μας για αγορά τηλεόρασης θα βρείτε επιλογές από 20’’ έως 105’’ από Ελλάδα. Σαφώς, υπάρχουν και μεγαλύτερες οθόνες στον κόσμο, και μία από αυτές είναι η νέα τηλεόραση MicroLED της Samsung, που φτάνει τις 145 ίντσες.

Η τεχνολογία MicroLED που λανσάρει η Samsung μοιάζει με την τεχνολογία OLED – αφού παράγει και αυτή το δικό της φως, που σημαίνει ότι δεν έχει κανένα απ’ τα μειονεκτήματα των οθονών LCD. Ωστόσο, επειδή οι MicroLED τηλεοράσεις δεν χρησιμοποιούν οργανική εκπομπή φωτός, όπως οι OLED, αποχαιρετούν παράλληλα και όλα τα μειονεκτήματα των OLED, όπως η περιορισμένη φωτεινότητα.

 

easyservice-ces-the-wall

Νέο πρότυπο Wi-Fi
Εντάξει, είδαμε τη λάμπα Li-Fi, πάμε όμως να δούμε και κάτι που θα μας φανεί χρήσιμο όσον αφορά το ασύρματο ίντερνετ. Η Intel ανακοίνωσε τη βδομάδα που μας πέρασε ότι μέσα στο 2018, θα κυκλοφορήσει τη νέα γενιά Wi-Fi – γνωστή και ως 802.11ax.

Η νέα γενιά αναμένεται να είναι γρηγορότερη – προφανώς, αλλιώς δεν θα είχε λόγο ύπαρξης – αλλά θα φέρει και άλλες βελτιώσεις.Το βασικό της πλεονέκτημα είναι το πώς αποδίδει σε περιβάλλοντα με πολλαπλές ασύρματες συσκευές τριγύρω, με λιγότερες αποσυνδέσεις λόγω παρεμβολών.Παρ’ όλα αυτά, δεν περιμένουμε να γίνει ευρέως διαδεδομένη τεχνολογία άμεσα, τουλάχιστον πριν το 2019.

 

easyservice-wifi-lifi

Νέοι επεξεργαστές AMD Ryzen

Πριν τη CES 2018, η AMD θέλησε να ξεκινήσει ζεστά τη νέα χρονιά, με την ανακοίνωση των ανανεωμένων Ryzen επεξεργαστών.

Δεν πρόκειται για τη νέα γενιά Ryzen 2 που αναμένουμε αργότερα, αλλά για μια ανανέωση της ήδη υπάρχουσας σειράς. Οι ανανεώσεις αφορούν νέα αρχιτεκτονική στα 12nm έναντι των 14nm της τωρινής γενιάς, πράγμα που σημαίνει ότι θα υπάρχει αρκετή βελτίωση στη θερμική συμπεριφορά, και κατ’ επέκταση στην απόδοση. Ωστόσο, θα αργήσουμε ακόμα να τους δούμε στην αγορά, αφού αναμένονται τον Απρίλιο.

Το καλό από την όλη υπόθεση είναι η πτώση των τιμών στην τωρινή γενιά, αν το συνδυάσουμε με το γεγονός ότι η AMD δεν θα αλλάξει socket για τα επόμενα 2-3 χρόνια, οι τιμές μοιάζουν κάτι παραπάνω από δελεαστικές. Τώρα κατά πόσο αυτές οι τιμές θα φτάσουν και στην Ελλάδα, είναι άλλο θέμα.

 

easyservice-ces-ryzen-2018

Αυτά είναι τα σημαντικά γεγονότα της CES 2018 που χρειάζεται να ξέρετε. Πραγματικά κάτι εντυπωσιακό δεν είχαμε, είδομεν για νεότερα.

Το easyservice.gr ανήκει στον όμιλο εταιριών

superoffers logo easysports logo zeotec logo flowernet logo easybuy logo
Designed & Developed by WebO2