string(4) "post"

Powerline Διαδίκτυο WLAN και τηλεόραση παντού

Powerline Διαδίκτυο WLAN και τηλεόραση παντού

Αν δεν είστε ικανοποιημένοι από την απόδοση του ασύρματου δικτύου σας ( εμβέλεια και ταχύτητα) τότε ίσως ήρθε ο καιρός να δοκιμάσετε το PowerLine. Με το PowerLine μπορείτε να επεκτείνετε το δίκτυό σας χρησιμοποιώντας την υπάρχουσα ηλεκτρική καλωδίωση του σπιτιού. Έτσι, έχετε τη δυνατότητα να βάλετε internet σε όλους τους χώρους είτε ενσύρματα είτε ασύρματα. 

easyservice-powerline

 

Οι σύγχρονες συσκευές PowerLine είναι Plug & Play, που σημαίνει ότι απλώς τις τοποθετείτε στις πρίζες και λειτουργούν κατευθείαν, , χωρίς να χρειάζεται έξτρα εγκατάσταση ή περίπλοκες ρυθμίσεις. Βάζει τέλος στα νεκρά σημεία του σπιτιού ή του γραφείου! Επεκτείνεις το ασύρματο δίκτυό σου ακόμη και στα πιο δύσκολα σημεία του χώρου σου με ταχύτητα σύνδεσης που αγγίζει τα 1.200Μbps, την ίδια στιγμή που το κόστος αγοράς είναι μικρό. Επιπλέον, η κατανάλωση ρεύματος είναι λιγότερη από 2W, ενώ έχει την ικανότητα εξοικονόμησης ενέργειας έως 75% καθώς μπαίνει σε κατάσταση αναμονής, όταν δεν χρησιμοποιείται. 

easyservice-powerline-house

Το μεγαλύτερο benefit του Powerline είναι πως έχει εξαιρετική σταθερότητα στην απόδοση, μιας και εξαρτάται από το ηλεκτρικό ρεύμα και μόνο! Το κόστος αγοράς τους είναι χαμηλό και η κατανάλωση ρεύματος είναι λιγότερη από 2W. Έχουν μάλιστα την ικανότητα να «πέφτουν» σε κατάσταση αναμονής όταν δεν χρησιμοποιούνται, το οποίο σημαίνει  αμελητέα κατανάλωση. Τέλος, αν δεν θέλετε να «χάσετε» την πρίζα, υπάρχουν τα Passthrough μοντέλα που παρέχουν υποδοχή πρίζας. Στην περίπτωση πολύμπριζου, η σωστή σύνδεση είναι η συσκευή PowerLine να συνδεθεί στην πρίζα του τοίχου και στην συνέχεια να συνδεθεί επάνω της το πολύμπριζο, και όχι το ανάποδο.

easyservice-powerline-diagram

Για το στήσιμο του δικτύου σας χρειάζεστε δυο ή περισσότερες συσκευές (δηλαδή τουλάχιστον ένα ζευγάρι). Υπάρχουν μάλιστα στην αγορά kit που περιέχουν ένα ζευγάρι συσκευών για να ξεκινήσετε εύκολα και άμεσα (τα λεγόμενα Starter Kit). Η μια συσκευή συνδέεται υποχρεωτικά στην μπρίζα κοντά στο modem-ρούτερ σας και παίρνει internet μέσω καλωδίου δικτύου απο το router. Την δεύτερη συσκευή την συνδέετε σε όποιο δωμάτιο θέλετε, ή σε όποια μπρίζα του γραφείου σας και είστε έτοιμοι! Αν διαλέξατε ενσύρματο μοντέλο, τότε συνδέστε τον υπολογιστή, το laptop, την τηλεόραση, την κονσόλα παιχνιδιών ή όποια άλλη δικτυακή συσκευή μέσω καλωδίου UTP. Αν θέλετε να συνδέσετε παραπάνω από μία συσκευές, συνδέστε ενδιάμεσα στο καλώδιο – θύρα δικτύου στην έξοδο του Powerline μια συσκευή switch. Αν το μοντέλο σας είναι ασύρματο, τότε απλώς έχετε στο σημείο εκείνο ένα WiFi access point.

easyservice-powerline-plc-wifi

Μπορείτε να ξεκινήσετε με ένα Starter Kit για να πειραματιστείτε και να σιγουρευτείτε ότι η ηλεκτρική σας καλωδίωση μπορεί να υποστηρίξει το δίκτυο PowerLine. Λόγοι αποτυχίας είναι η κακή ή με πολύ «θόρυβο» ηλεκτρική εγκατάσταση, η μεγάλη απόσταση ανάμεσα στις πρίζες που θέλετε να χρησιμοποιήσετε, τα πολλά πολύμπριζα. Υπάρχουν συσκευές με ταχύτητες εως 200, 500,  1000Mbps και παραπάνω. Ωστόσο, πρακτικά, αν «πιάσετε» το 50% της αναγραφόμενης ταχύτητας, θα έχετε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. Μέσω του δικτύου PowerLine, μπορείτε να κάνετε ότι θα κάνατε και μέσω απευθείας καλώδιο δικτύου όπως να «σερφάρετε» στο internet, να παίξετε online παιχνίδια, να δείτε online video (π.χ. streaming μέσω Youtube ή web TV) αλλά και ταινίες HD, να συνδέσετε την smart τηλεόραση και την κονσόλα παιχνιδιών σας και να κάνετε τηλεδιάσκεψη (π.χ. μέσω Skype).

Τέλος, σημαντικό είναι να προσέξετε και το θέμα της ασφάλειας. Τα δεδομένα στο δίκτυό σας θα μεταφέρονται κωδικοποιημένα με κρυπτογράφηση 128bit, αλλά καλό είναι να δημιουργήσετε το δικό σας ιδιωτικό δίκτυο – VPN, έτσι ώστε να είστε 100% σίγουροι ότι μόνο οι δικές σας συσκευές είναι συνδεδεμένες σ’ αυτό. 

easyservice-powerline-plc-2

ΤΙ ΣΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ: Σερφάρεις χωρίς «κολλήματα» και παγώματα, κάνεις οnline streaming σε HD ταινίες και σε τηλεοπτικές σειρές στην web TV, ενώ παράλληλα μπορείς να συνδέσεις τη smart TV σου, το Playstation ή το XBOX σου ή το tablet σου ή το κινητό σου και όλα να λειτουργούν με αστραπιαίες ταχύτητες.

 

easyservice-powerline-keypoints

ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ: Χάρη στη τεχνολογία Powerline, από οποιαδήποτε ηλεκτρολογική πρίζα του σπιτιού σου μπορείς να έχεις πρόσβαση στο δίκτυο, χωρίς νεκρά σημεία και ταλαιπωρίες!

Σημεία Κλειδιά
1. Δεν χρειάζεται να «στερηθείς» την πρίζα που έχεις συνδέσει το powerline, καθώς υπάρχουν τα μοντέλα Passthrough που έχουν και υποδοχή πρίζας. Έχουν ενσωματωμένα επιπλέον πρίζα στο μπροστινό μέρος για να συνδέσεις κανονικά όποια ηλεκτρική συσκευή επιθυμείς ταυτόχρονα με τη χρήση της θύρα δικτύηου ή του WiFi.

2. Σε περίπτωση που θέλεις να συνδέσεις πολύμπριζο, ο σωστός τρόπος είναι η PowerLine συσκευή να συνδεθεί πρώτα στην πρίζα του τοίχου και επάνω της το πολύμπριζο, όχι το ανάποδο καθώς μπορεί να υπάρχουν παρεμβολές και παράσιτα.

3. Αν θέλεις να δώσεις δίκτυο – internet σε περισσότερες από μία συσκευές, τοποθέτησε στην έξοδο δικτύου του Powerline μια συσκευή switch.

4. Οι πραγματικές ταχύτητες είναι περίπου οι μισές απο τις αναγραφόμενες οπότε αν σας ενδιαφέρει μεγάλη απόδοση επιλέξτε powerline με την μεγαλύτερη δυνατή ταχύτητα

Το easyservice.gr ανήκει στον όμιλο εταιριών

superoffers logo easysports logo zeotec logo flowernet logo easybuy logo
Designed & Developed by WebO2