string(4) "post"

ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΟΤΑΝ ΟΔΗΓΕΙΤΕ Όταν οδηγούμε κοιτάμε τον δρόμο και όχι το κινητό μας

ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΟΤΑΝ ΟΔΗΓΕΙΤΕ Όταν οδηγούμε κοιτάμε τον δρόμο και όχι το κινητό μας

Όταν οδηγούμε κοιτάμε ΜΠΡΟΣΤΑ, ΚΡΑΤΑΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ και όχι στο κινητό μας. Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι κανείς δεν πρέπει χρησιμοποιεί το κινητό του ή το Tablet όταν οδηγεί.

Η νομοθεσία που απαγορεύει στους οδηγούς, να μιλούν στο κινητό τους τηλέφωνο κρατώντας το στο χέρι είναι σε όλους γνωστή. Όσοι παραβαίνουν το νόμο πληρώνουν πρόστιμο και παίρνουν βαθμούς ποινής. Πολλοί είναι αυτοί που παρανομούν. Κρατούν στο χέρι το κινητό τους τηλέφωνο, άλλοι το κρατούν και μιλούν σε ανοιχτή ακρόαση, ενώ πολλοί στέλνουν ακόμα και μηνύματα ενώ οδηγούν. Την ώρα που οδηγούμε πρέπει να νοιαζόμαστε για τη δική μας ασφάλεια, αλλά να σεβόμαστε και την ασφάλεια των γύρω μας. Σκεφτόμαστε την οικογενειά μας, αυτούς που αγαπάμε και τους φίλους μας. ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΚΑΤΩ, ΤΟ ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ, ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ.

Stop Talk to the Phone

Αρκετοί τηρούν τη νομοθεσία και χρησιμοποιούν hands-free την ώρα που οδηγούν.Ωστόσο και σε αυτή την περίπτωση η οδήγηση είναι εξίσου επικίνδυνη και διατρέχουν κίνδυνο να εμπλακούν σε δυστύχημα.

Η προσοχή του οδηγού αποσπάται, την ώρα που μιλά στο κινητό τηλέφωνο είτε το κρατά στο χέρι είτε χρησιμοποιεί hands-free, και ταυτόχρονα μειώνεται ο χρόνος αντίδρασής του. Κλάσμα δευτερολέπτου είναι αρκετό για να συμβεί ένα δυστύχημα, και με τη χρήση κινητού τηλεφώνου πολλαπλασιάζονται οι πιθανότητες.

Stop-talking-to-phone

Πολλές φορές ασυνείδητοι οδηγοί, ενώ μιλούν στο κινητό τους τηλέφωνο, διαπράττουν σοβαρά τροχαία παραπτώματα. Δεν τηρούν τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας, πιο συγκεκριμένα: παραβιάζουν το κόκκινο φως, δε σταματούν σε δρόμο με υποχρεωτική στάση, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που αφαιρούνται και μπαίνουν ακόμη και στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.

Σαν κοινωνία δεν έχουμε αντιληφθεί τον κίνδυνο της χρήσης κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση και ως εκ τούτου η νομοθεσία συνήθως τηρείται μόνο και μόνο για να «γλυτώσουμε» το πρόστιμο ή τους βαθμούς ποινής.

Stop-now

Επομένως καλό θα ήταν να αποφεύγουμε να μιλούμε στο κινητό τηλέφωνο την ώρα που οδηγούμε. Σε περίπτωση που αυτό είναι απαραίτητο να σταματούμε το όχημά μας σε ασφαλές σημείο του οδικού δικτύου για να μιλήσουμε στο τηλέφωνο.

Βάσει όμως μιας νέας έρευνας που δημοσιεύτηκε εχθές από την AT&T and Braun Research φαίνεται πως είναι αρκετοί αυτοί που δεν μπορούν να πάρουν τα μάτια τους μακριά από την οθόνη του smartphone τους όταν οδηγούν. 

Σχεδόν το 70% των συμμετεχόντων απάντησαν ότι χρησιμοποιούν το κινητό τους την ώρα που οδηγούν. Η αποστολή μηνυμάτων ήταν η πιο δημοφιλής δραστηριότητα κατά την διάρκεια της οδήγησης με το 61% να δηλώνει ότι έχει διαβάσει, στείλει ή απαντήσει σε κάποιο μήνυμα την ώρα που βρισκόταν πίσω από το τιμόνι. Οι συμμετέχοντες επίσης απάντησαν ότι είναι το ίδιο ενεργοί με το email τους, το Facebook, το Twitter, το Instagram ενώ μπορεί ακόμη και να τραβήξουν κάποιο video ή να βγάλουν κάποια selfie, και όλα αυτά την ώρα που οδηγούν.

Οι συμμετέχοντες ήταν από 16 έως 65 χρόνων και για να υπολογιστούν ως μετρήσιμα αποτελέσματα έπρεπε να διαθέτουν smartphone, να το χρησιμοποιούν τουλάχιστον μια φορά την ημέρα αλλά και να κάνουν τουλάχιστον μια διαδρομή την ημέρα με το αυτοκίνητο. 

Η έρευνα έδειξε ότι το 62% τοποθετεί το smartphone του σε εύκολα προσβάσιμη θέση (στην τσέπη, στην θήκη του ποτηριού καφέ, στην θήκη της πόρτας, στην θέση του συνοδηγού, στην τσάντα) για να μπορεί να το χρησιμοποιεί κάθε φορά που το επιθυμεί. 

Οι δραστηριότητες που καταγράφηκαν ως οι πιο συχνές κατά τη διάρκεια της οδήγησης είναι:

• Μηνύματα (61%)

• Email (33%)

• Πλοήγηση στο Internet (28%)

• Facebook (27%)

• Selfie / άλλες φωτογραφίες (17%)

• Twitter (14%)

• Instagram (14%)

• Κάλυψη Video (12%)

• Video chat (10%)

To 22% δήλωσε το ότι λόγω εθισμού μπαίνει στα social media όταν οδηγεί, και αυτό το ποσοστό είναι μόνο αυτοί που θέλησαν να το παραδεχτούν. Από αυτούς που δηλώνουν την κινητικότητα τους στα social media την ώρα που οδηγούν, 30% των χρηστών του Twitter, 21% του Facebook και 19% του Instagram , παραδέχτηκαν ότι το κάνουν «όλη την ώρα». Αντίστοιχα 22% παραδέχτηκαν ότι παρακολουθούν συνεχώς video στο YouTube. 

H συνήθεια, ο φόβος μήπως χάσουν κάτι σημαντικό και η πεποίθηση ότι μπορούν με ασφάλεια να οδηγούν και ταυτόχρονα να ελέγχουν το smartphone τους, είναι οι πιο σημαντικοί λόγοι που δεν το αποχωρίζονται. Άλλοι λόγοι είναι ο εθισμός, η βαρεμάρα, η ανησυχία και το άγχος.

Stop-talk-to-phone-now-easyservice

«Μπορεί να περιμένει. Κανένα μήνυμα.email, post, video ή selfie δεν αξίζει τη ζωή σου. Όταν βρίσκεστε πίσω από το τιμόνι κρατήστε τα μάτια σας στον δρόμο και όχι στο κινητό σας»

Το easyservice.gr ανήκει στον όμιλο εταιριών

superoffers logo easysports logo zeotec logo flowernet logo easybuy logo
Designed & Developed by WebO2