string(4) "post"

Το facebook καθυστερεί το κινητό σας;

Το facebook καθυστερεί το κινητό σας;

Το Facebook έχει μπει στην καθημερινοτητά μας πια σχεδόν σε όλους. Είναι πολύ λογικό να χρησιμοποιείτε την εφαρμογή του Facebook ( Facebook app) στο κινητό σας. ΄Ισως είναι ο καλύτερος και πιο εύκολος τρόπος να είστε ενήμεροι, να μιλήσετε με την οικογένειά σας και με όλους όσους αγαπάτε, τους φίλους σας και να μοιραστείτε τις προσωπικές σας στιγμές.

facebook app android

facebook-app-iphone

Το Facebook app όμως, έχει ένα μεγάλο μυστικό. Έχει πάρα πολύ μεγάλη κατανάλωση μπαταρίας καθώς κάνει συνεχώς ανανέωση και χρησιμοποιεί συνεχώς το Wi-Fi ή το 3G, 4G μας και χρήση επεξεργαστικής ισχύος. Ευτυχώς με την βοήθεια του EasyService και λίγα έξυπνα τρικ, μπορούμε να περιορίσουμε το πρόβλημα παρα πολύ.

 

 

 

 

Ο καλύτερος τρόπος για εξοικονόμηση ενέργειας, είναι να κλείνετε την εφαρμογή αφού την χρησιμοποιήσετε. Αυτό ισχύει όχι μόνο για το FACEBOOK APP αλλά και για οποιαδήποτε εφαρμογή στο κινητό σας. Θα έρχονται οι ειδοποιήσεις κανονικά. Στην ουσία, όταν ανοίγουμε πάλι την εφαρμογή, θα χρειάζεται κάποια δευτερόλεπτα για να κατεβάσει τα νεότερα τις τελευταίες ανανεώσεις. Η απενεργοποίηση της χρήσης στο υπόβαθρο γενικότερα για τις εφαρμογές έχει πλεονεκτήματα στην διαχείριση της ενέργειας αλλά και στην ταχύτητα λειτουργίας της συσκευής μας.

facebook-app-setttings  

 

easyservice-facebook-app

 

Μία άλλη λύση, είναι να πάτε στις ρυθμίσεις της εφαρμογής του Facebook και να απενεργοποιήσετε την ανανέωση στο υπόβαθρο. Αυτή η κίνηση θα περιορίσει τη δυνατότητα της εφαρμογής να εκτελεί εργασίες, να επικοινωνεί με τους Server του Facebook όταν δεν τρέχει, αδειάζοντας με αυτόν τον τρόπο τη μπαταρία της συσκευής σας.

Για να δείτε το ποσοστό μπαταρίας που καταναλώνει κάθε εφαρμογή, μπορείτε να πάτε στις ρυθμίσεις, στην υποενότητα της μπαταρίας ( Battery – Power ) και να δείτε τις σχετικές αναλυτικές πληροφορίες.

Επίσης η ίδια εφαρμογή προκαλεί καθυστερήσεις στα κινητά μας. Δείτε πως να σταματήσετε το facebook από το να επιβραδύνει το κινητό σας. Μην ξεχνάτε ότι ισχύει για το Facebook app ισχύει και για άλλες εφαρμογές.

easyservice-iphone-battery-life

easyservice-android-battery-meter

 

Όπως επανειλημμένα έχουμε αναφέρει το Facebook είναι πια ένα αναγκαίο κακό το οποίο όμως επηρεάζει κατά πολύ την απόδοση – performance του κινητού μας. Ναι, το facebook app είναι κακογραμμένο σε τέτοιο βαθμό, που ακόμα και κορυφαία smartphones με μεγάλη επεξεργαστική ισχύ και με πολλούς πυρήνες εμφανίζουν μειωμένη απόδοση. Και ενώ η ομάδα των προγραμματιστών ασχολείται στην συνεχή προσθήκη νέων λειτουργιών, δεν δείχνουν το ίδιο ενδιαφέρον στη βελτιστοποίηση της εφαρμογής.

Πολλά από τα προβλήματα αποκρισιμότητας που παρουσιάζονται στα smartphones (ανεξαρτήτως πλατφόρμας), οφείλονται στην εφαρμογή του facebook. Lag, παγώματα, καθυστερήσεις και προβληματική περιήγηση στο περιεχόμενο της εφαρμογής είναι λίγα από τα συνήθη συμπτώματα. και εκτός απο το app του Facebook ίδια συμπεριφορά έχουν και πολλές άλλες εφαρμογές applications. 

Η πρώτη μας ενέργεια είναι ο έλεγχος του μεγέθους του χώρου αποθήκευσης που καταλαμβάνουν τα δεδομένα της εφαρμογής στην συσκευή μας. Αλήθεια πόσο χώρο καταλαμβάνει η εφαρμογή στο κινητό σας; Ακολουθούμε τα εξής βήματα:

Πηγαίνουμε στις Ρυθμίσεις και ειδικότερα στη Διαχείριση Χώρου Αποθήκευσης από όπου επιλέγουμε την εφαρμογή που θέλουμε και στην προκειμένη περίπτωση το Facebook App. Ελέγχουμε τον χώρο που καταλαμβάνουν τα δεδομένα της εφαρμογής. Αν είναι περισσότερα από 100MB – 200 MB, επιλέγουμε διαγραφή εφαρμογής ώστε στην συνέχεια να την εγκαταστήσουμε εκ νέου.

 

Έχουμε δει περιπτώσεις συσκευών χρηστών όπου το facebook και τα δεδομένα του καταλαμβάνουν περισσότερο και από 1,5 GB! Τεράστιο μέγεθος.

iphone-6s-storage

android-storage

Συγχρονίστε φωτογραφίες με το facebook, από το κινητού σας. Περιορίστε τις λειτουργίες της εφαρμογής. Απενεργοποιήστε τις υπηρεσίες τοποθεσίας για την εφαρμογή.Έχοντας ενεργοποιήσει τις υπηρεσίες τοποθεσίας για το facebook και γενικότερα για στην συσκευή μας, επιβαρύνουμε την χρήση της μπαταρίας του κινητού μας καθώς έχουμε σε λειτουργία το κύκλωμα και τον δέκτη του GPS. 

Η σωστή λύση είναι να απενεργοποιήσουμε τις υπηρεσίες τοποθεσίας για την εφαρμογή. Έτσι, δεν θα ενεργοποιείται το τσιπάκι του GPS, κάθε φορά που την xρησιμοποιούμε. Μπορεί πολύ απλά να θέλουμε, να διαβάσουμε δημοσιεύσεις φίλων μας ή κάτι να ελέγξουμε και δεν έχει νόημα το GPS και το στίγμα μας. Αν κάποια στιγμή θελήσουμε να ενημερώνουμε με την τοποθεσία μας, μπορούμε προσωρινά να ενεργοποιήσουμε τις υπηρεσίες τοποθεσίας για την εφαρμογή και αμέσως μετά να τις απενεργοποιήσουμε εκ νέου. Θα μας πάρει 20-30 δευτερόλεπτα, μαζί με τον χρόνο για το check in. Οπότε μπορούμε γενικότερα να απενεργοποιήσουμε το GPS ή να το απενεργοποιήσουμε μόνο για το Facebook App.

Ρυθμίσεις > Απόρρητο > Υπηρεσίες Τοποθεσίας > Facebook > (επιλέγουμε) Ποτέ

iphone-disable-gps

 

android-gps-disable

Όπως και πριν το αναφέραμε και το επαναλαμβάνουμε, είναι σημαντική η απενεργοποίηση ανανέωσης εφαρμογής στο υπόβαθρο.
Το επόμενο βήμα όπως αναφέραμε και πριν είναι να διακόψουμε την ανανέωση της εφαρμογής στο υπόβαθρο. Δεν θα χάσετε τίποτα από την εμπειρία σας κατά την χρήση της εφαρμογής αλλά θα κερδίσετε από την μειωμένη κατανάλωση της μπαταρίας και μια μικρή βελτίωση στην απόκριση της συσκευής σας.

Τελευταία Λύση
Αν μετά από αυτά τα βήματα δεν δείτε βελτίωση στην ταχύτητα και την απόκριση της συσκευής σας, υπάρχει ένα ακόμα βήμα το οποίο δεν συστήνουμε, αλλά βοηθάει στην εξοικονόμηση ενέργειας και σε απόδοση. Μπορείτε να διαγράψετε την εφαρμογή και να κάνουμε την περιήγησή μας στο facebook μέσα από τον Web Broswer του κινητού μας.

Σε αυτή την περίπτωση βέβαια, χάνουμε τις ειδοποιήσεις της εφαρμογής. Όσοι όμως αντιμετωπίζουν έντονα προβλήματα lag και καθυστερήσεων  της συσκευής σας, θα παρατηρήσουν μεγάλη βελτίωση διαγράφοντας τη και χρησιμοποιώντας τον αγαπημένο τους Broswer

Κλείνωντας σας παραθέσαμε τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να βελτιώσετε την ταχύτητα και την απόκριση της συσκευής σας, μειώνοντας τα δικαιώματα της εφαρμογής Facebook σχετικά με την χρήση του GPS, 3G,4G, επεξεργαστική ισχύ. Ελπίζουμε πραγματικά η εταιρεία να επενδύσει μέρος των (τεράστιων) κερδών της για την βελτιστοποίηση της (κακής) εφαρμογής της.

Το easyservice.gr ανήκει στον όμιλο εταιριών

superoffers logo easysports logo zeotec logo flowernet logo easybuy logo
Designed & Developed by WebO2