string(4) "post"

Πώς θα σώσετε βρεγμένο MacBook; Καφέ σε Laptop;

Πώς θα σώσετε βρεγμένο MacBook; Καφέ σε Laptop;

Έχει συμβεί πάμπολλες φορές και σχεδόν σε όλους μας. Κάθεστε στο γραφείο σας στο γραφείο ή στην οικία σας, μπροστά στο αγαπημένο σας Macbook και κατά λάθος κάνετε μια απότομη κίνηση. Η ζημιά έγινε και ρίχνετε το ποτήρι με το νερό, τον καφέ, το τσάι, χυμό, αναψυκτικό ή γενικότερα κάποιο ποτό που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο ολοκαίνουργιο MacBook σας Macbook Air ή Laptop.

To είχατε σκεφτεί πολλές φορές ότι δεν πρέπει να έχετε υγρά και ποτήρια, κούπες και κανάτες με νερό, καφέ, αναψυκτικά κοντά στο MacBook σας ή στην φορητή συσκευή σας αλλά λόγω εργασιών και βυθισμένοι στις σκέψεις σας ξεχαστήκατε και δεν προλάβατε αυτή την καταστροφή και βρίσκεστε τώρα σαστισμένοι με το στόμα ανοιχτό μπροστά από τον MacBook – Laptop.

Όταν γίνει το «κακό», και δεις τον καφέ σου, το νερό σου, το χυμό σου και οτιδήποτε άλλο υγρό να προσγειώνεται μεγαλοπρεπώς στο laptop ή στο netbook ή στο tablet σου το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις, σχεδόν σαν αντανακλαστική αντίδραση, είναι να βγάλεις τη μπαταρία ( εφόσον γίνεται) και να το αποσυνδέσεις από το ρεύμα.

Πολλά θα εξαρτηθούν από αυτό και ίσως να σώσεις το μηχάνημά σου από ολοκληρωτική καταστροφή. Αφού, λοιπόν, κάνεις πρώτα τα παραπάνω και ανάλογα το τι έπεσε στο laptop σου, ακολούθησε τις συμβουλές που ακολουθούν.

easyservice-repair-macbook-water

Εκείνη την στιγμή τα συναισθήματα είναι πανικός, τρόμος, φόβος και στην συνέχεια στενοχώρια ότι έπαθε ζημιά η πολυαγαπημένη σας συσκευή που είναι καθημερινό εργαλείο για εσάς. Είναι πάρα πολύ σημαντικό τις πρώτες εκείνες στιγμές που έχετε κυριευθεί από πανικό να κάνετε κάποιες κινήσεις με ψυχραιμία, όσο είναι το δυνατόν φυσικά. Θα πρέπει με όσο το δυνατόν σιγουριά και γρήγορες κινήσεις να κάνετε τα παρακάτω βήματα το συντομότερο δυνατόν και σε λιγότερα από 10 δευτερόλεπτα εφόσον είναι δυνατόν.

easyservice-repair-macbook-water-damage

1. Μετά την πτώση του υγρού το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να αποσυνδέσετε τη συσκευή σας από την παροχή ρεύματος και από το τροφοδοτικό. Βγάλτε το άμεσα από την πρίζα και αφαιρέστε το καλώδιο φόρτισης – τροφοδοσίας. Πρέπει να σταματήσει να υπάρχει παροχή ρεύματος – ενέργειας στο μηχάνημα. Ρεύμα και υγρά είναι κακός συνδυασμός φυσικά για εμάς τους ανθρώπους αλλά και για ηλεκτρονικά κυκλώματα.

2. Κλείστε άμεσα τον υπολογιστή σας. Πάρα πολλοί χρήστες δεν το κάνουν επειδή βλέπουν ότι ακόμα λειτουργεί και νομίζουν ότι όλα είναι μια χαρά. Τα υγρά είναι ύπουλος εχθρός των ηλεκτρονικών και προκαλούν από βραχυκυκλώματα και καταστροφή ολοκληρωμένων μέχρι οξειδώσεις.

water-on-macbook

3. Αφαιρέστε την μπαταρία. Η μπαταρία αποτελεί πηγή ισχύος και ηλεκτρικής ενέργειας και ο σκοπός μας είναι να τερματίσουμε κάθε επαφή με οποιαδήποτε πηγή ηλεκτρισμού όσο πιο σύντομα είναι δυνατό. Όλοι μας ξέρουμε ότι το νερό είναι καλός αγωγός του ηλεκτρισμού και πάνω σε μια ηλεκτρονική πλακέτα στην οποία ακόμα υπάρχουν φορτία – ρεύματα θα προκαλέσει μεγάλη βλάβη.

4. Κρατώντας ανοιχτά το MacBook σας δηλαδή με άνοιγμα όσο το δυνατόν στο τέρμα της οθόνης αναποδογυρίστε το MacBook σας εντελώς ώστε το πληκτρολόγιο να είναι παράλληλο με το πάτωμα – έδαφος. Ο σκοπός αυτής της κίνησης είναι να προλάβετε ώστε το υγρό να μην καταφέρει να εισχωρήσει όλο και πιο βαθιά στο εσωτερικό του υπολογιστή και να φτάσει στην μητρική πλακέτα και στα ηλεκτρονικά της. Αν συμβεί αυτό τα πράγματα δυσκολεύουν. Κρατήστε την οθόνη ανοιχτή ώστε το υγρό να μην λιμνάσει και στεγνώσει στο εσωτερικό της.

Αναποδογύρισέ το, άφησέ το ανοιχτό για να περνάει εύκολα ο φυσικός αέρας. Προσοχή! Μη χρησιμοποιείς πηγές θερμότητας, όπως πιστολάκι για τα μαλλιά ή κάποιο… καλοριφέρ ή κάποια άλλη πατέντα. Υπάρχει σοβαρή περίπτωση να λιώσουν τα ευαίσθητα πλαστικά στο εσωτερικό του laptop ή γρήγορη εξάτμιση του υγρού να αφήσει υπολείμματα και φθορές στα ηλεκτρονικά κυκλώματα και να προκληθεί ανεπανόρθωτη βλάβη.

Αν το υγρό έχει περάσει βαθιά μέσα στο εσωτερικό του laptop σου, τότε χρησιμοποίησε κάποιο υλικό, όπως τζελ πυριτίου, ή λίγο ωμό ρύζι ή κάποιο απορροφητικό υλικό ώστε να <τραβηχτούν>, <ρουφηχτούν> τα υγρά. Θα χρειαστείς, επίσης, ένα μεγάλο δοχείο, αρκετά μεγάλο για να χωρέσει μέσα το laptop σου, το οποίο θα είναι και αεροστεγές ούτως ώστε να μην επιτρέπει να μπει υγρασία από τον εξωτερικό χώρο.

Βέβαια το σενάριο με το ρύζι θέλει ιδιαίτερη προσοχή καθώς οι μικροί σπόροι ρυζιού μπορούν να εισχωρήσουν οπουδήποτε και χρειάζεται στην συνέχεια ιδιαίτερη προσοχή στην απομάκρυνση του ρυζιού. Καλό θα είναι να φροντίσεις να το καθαρίσεις με μεγάλη προσοχή χρησιμοποιώντας ένα πινέλο.

repair-liguid-damage-macbook-easyservice

5. Συνεχίζετε να κρατάτε το MacBook σας ανάποδα και σκουπίστε το σχολαστικά με κάποιο απορροφητικό χαρτί ρολό κουζίνας – υγείας ή οτιδήποτε άλλο απορροφητικό υγρών.  Θέλουμε τα υγρά να απορροφηθούν το συντομότερο. Προσοχή! κάποιοι χρήστες χρησιμοποιούν διάφορα καθαριστικά υγρά για το καθαρισμό. Υπάρχουν ειδικά καθαριστικά που μόνο σε επαγγελματικούς χώβρους υπάρχουν. Σε οικιακή χρήση το πιο καλό καθαριστικό είναι το οινόπνευμα. Όμως αν δε χρησιμοποιήσεις καθαρό οινόπνευμα τότε υπάρχει κίνδυνος να βλάψεις χειρότερα το laptop σου αφού οτιδήποτε άλλο θα αφήσει κατάλοιπα στο εσωτερικό του προκαλώντας ενδεχομένως κάποιο βραχυκύκλωμα.

easyservice-nero-se-laptop

6. Αφού τελειώσετε με όλα τα παραπάνω βήματα σε καμία περίπτωση μην προσπαθήσετε να ενεργοποιήστε τον υπολογιστή σας. Δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι τα υγρά πόσο πολύ έχουν εισχωρήσει και δεν θέλουμε υπολείμματα νερού και υγρασίας να προκαλέσουν βλάβες μέσω βραχυκυκλωμάτων σε ολοκληρωμένα. Φέρτε το MacBook, Laptop σας στο EasyService όσο πιο σύντομα είναι δυνατό ώστε οι ειδικοί τεχνικοί μας να το φροντίσουν και να προβούν σε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες αποφεύγοντας οποιαδήποτε επιπλέον βλάβη.

Εάν ακολουθήσετε γρήγορα και σταθερά όλα τα παραπάνω απλά αλλά σημαντικά βήματα, αυξάνετε σημαντικά τις πιθανότητες να «σώσετε» το MacBook, Laptop σας ή tablet από μεγάλα προβλήματα και ζημιές. Χρήστες που ακολούθησαν τις οδηγίες μας σε παρόμοια περιστατικά με πτώση υγρών τα έσωσαν από χρονοβόρα και κοστοβόρα προβλήματα καθώς οδήγησαν η επισκευή να έχει χαμηλότερο κόστος. Το πιο σημαντικό είναι να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος που θα ωφελήσει στη διατήρηση της καλής λειτουργίας του αγαπημένου σας φορητού macbook, laptop,….

                           
Όλες οι παραπάνω «τεχνικές» πρέπει να γίνουν με προσοχή και μόνο σαν «τελευταία λύση» αν θες να σώσεις κάποιο Macbook, Laptop, Tablet.

Κάποιοι χρήστες χωρίς να έχουν κάνει τα παραπάνω βήματα χρησιμοποιούν σεσουάρ για τα μαλλιά ή φούρνους ή γενικότερα «πατέντες». Αυτά τα μόνο που θα κάνουν είναι να χειροτερέψουν την κατάσταση. Δεν προτείνουμε να ζεστάνετε με οποιοδήποτε τρόπο το Macbook – Laptop σας καθώς αυτό θα αφήσει υπολείμματα από την βίαιη εξάτμιση του νερού σε σημεία που είναι δύσκολο να καθαριστούν. Στο EasyService έχουμε ειδικά επαγγελματικά μηχανήματα καθαρισμών όπου με κατάλληλα υγρά και επαγγελματικές κολυμπήθρες υπερήχων απομακρύνετε με επιτυχία η υγρασία, ακαθαρσίες, οξειδώσεις. Αναλαμβάνουμε την φροντίδα του Macbook, Laptop, Tablet σας σαν να είναι το δικό μας «Παιδί» ώστε να καθαριστεί σωστά αλλά και να επισκευάσουμε αξιόπιστα και με επιτυχία μια ενδεχόμενη βλάβη στην μητρική πλακέτα.  O οδηγός αυτός ισχύει εκτός από MacBook και σε όλα τα μοντέλα Laptop, Tablet.

Μην ανησυχείτε και μην αγχώνεστε,…Είμαστε πάντα δίπλα σας! 

Το easyservice.gr ανήκει στον όμιλο εταιριών

superoffers logo easysports logo zeotec logo flowernet logo easybuy logo
Designed & Developed by WebO2