string(4) "post"

Η Apple θα “εκτελέσει” το PayPal

Η Apple θα "εκτελέσει" το PayPal

Η Apple θα “εκτελέσει” το PayPal με μία νέα υπηρεσία ηλεκτρονικών πληρωμών με σκοπό να κατακτήσει και τον χώρο αυτόν. 

Η φιλοδοξία της Apple δεν θα μπορούσε να περιοριστεί μόνο στην υπηρεσία Apple Pay. Σύμφωνα με την έγκυρη εφημερίδα και διαδικτυακό portal The Wall Street Journal, η Apple βρίσκεται σε συνομιλίες με μεγάλους τραπεζικούς οργανισμούς παγκοσμίως για την δημιουργία ενός πλήρους συστήματος ηλεκτρονικών πληρωμών και όχι μόνο που θα ανταγωνιστεί το PayPal. Σκοπός της Apple είναι να εκμεταλλευτεί την ηγετική σας θέση και να αναλάβει και το ρόλο τραπεζικού οργανισμού ξεπερνώντας το PayPal.

Μετά την διαρροή της είδησης το κόστος της μετοχής του PayPal έπεσε κατά 2%. Μία από τις ανεπιβεβαίωτες λεπτομέρειες που βγήκαν στην επιφάνεια τις τελευταίες ημέρες είναι η χρήση της πλατφόρμας του iMessage για την διαχείριση των συναλλαγών.

imessage

Δεν είναι τυχαίο που η Apple συζητάει με όλες τις μεγάλες τράπεζες. Δεν θέλει να αναλάβει το τμήμα των συναλλαγών για να μπορέσει να αποφύγει την απαίτηση αδειών για την μεταφορά χρημάτων και τις αυστηρές προδιαγραφές ασφάλειας. 

imessage

Στις ΗΠΑ το Apple Pay έχει ήδη μπει στην αγορά ανέπαφων πληρωμών εδώ και περίπου 6 μήνες χάρη και στο ότι Visa, MasterCard και American Express ενσωμάτωσαν αυτή την τεχνολογία. Το Apple Pay έρχεται και στην Ευρώπη . Η Visa Europe δήλωσε πως θα υποστηρίξει το Apple Pay καθότι θεωρεί ορόσημο την είσοδο της Apple στον τομέα των ηλεκτρονικών πληρωμών. Με τον τρόπο αυτό οι κάτοχοι των iPhone 6, iPhone 6 Plus, καθώς και σύντομα του Apple Watch περνώντας απλά τη συσκευή τους από το τερματικό ανέπαφων συναλλαγών θα ολοκληρώνουν τη συναλλαγή τους.

apple-pay

Είναι πολύ πιθανό από τα μέσα Απριλίου η Visa Europe να ενσωματώσει τη νέα της υπηρεσία στα προϊόντα που θα παρέχουν οι τράπεζες της Ευρώπης και αυτό αναμένεται να επιταχύνει πολύ την είσοδο του Apple Pay και γενικότερα των πληρωμών μέσω κινητού τηλεφώνου στην Ευρώπη.

Η χρήση του iMessage για την προσθήκη χρηματοπιστωτικών λειτουργιών στο iOS, ίσως θα είναι πιο επιτυχής από το Apple Pay καθώς θα μπορεί να ενεργοποιηθεί ακόμη και σε παλαιότερες συσκευές και διαθέτει ήδη εκατομμύρια χρήστες.

easyservice-apple-pay

Παρόμοια σχέδια έχει και το Facebook, το οποίο θέλει να εισάγει μία λειτουργία πληρωμών στο Messenger. Βέβαια, η Apple διαθέτει μία πιο ιδιωτική και ασφαλή πλατφόρμα, η οποία έχει την προτίμηση των χρηστών. Το 60% των εφήβων προτιμούν το iMessage ως πλατφόρμα επικοινωνίας.

easyservice-apple-pay

Με βάση την προτίμηση του κοινού, η Apple θα μπορέσει να προσελκύσει περισσότερο κόσμο σε μία νέα πλατφόρμα μεταφοράς χρημάτων. Έχει καταφέρει να διεισδύσει στις περισσότερες αγορές του κόσμου και κυρίως στη νεανική ηλικία.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες η εφαρμογή Venmo έχει γίνει ένας δημοφιλής τρόπος μεταφοράς χρημάτων ανάμεσα στους νεαρούς χρήστες smartphones. Η εφαρμογή επιτρέπει την αποστολή χρημάτων μεταξύ των χρηστών και προσφέρει λύσεις στο να μοιραστούν το κόστος για γεύματα, μετακινήσεις και δώρα.

easyservice-venmo

Το PayPal πρόσφατα διαχωρίστηκε από το Ebay και πλέον μπορεί να υπογράψει συμφωνίες με όποιον θέλει ακόμη και με ανταγωνίστριες εταιρίες. Όπως φαίνεται ο χώρος των ηλεκτρονικών πληρωμών αλλάζει συνεχώς με νέους ανταγωνιστές όπως η Samsung και η Google που θα “πολεμήσουν” για ένα μερίδιο πίτας αλλά το PayPal εξακολουθεί να παραμένει μία από τις πιο ασφαλείς και εμπορικές επιλογές.

apple-pay-enantion-paypal

Τέλος, το ενθαρρυντικό για εμάς τους χρήστες είναι ότι η υπηρεσία της Apple μπορεί να μην στοχεύει να βγάλει κέρδος από τις πληρωμές – μεταφορές χρημάτων P2P. Όλα βρίσκονται ακόμη σε αρχικό στάδιο και δεν είναι ξεκάθαρο πότε μπορούμε να περιμένουμε μία υπηρεσία πληρωμών από την Apple. Ο χρόνος θα δείξει ποιος θα είναι ο νικητής Samsung Pay, Android Pay – Google Wallet, Apple Pay, Paypal,…. Εμείς όλοι σαν χρήστες θέλουμε να πληρώνουμε οικονομικά, γρήγορα και με απόλυτη ασφάλεια.

payment-methods

Το easyservice.gr ανήκει στον όμιλο εταιριών

superoffers logo easysports logo zeotec logo flowernet logo easybuy logo
Designed & Developed by WebO2