string(4) "post"

Το malware απειλεί το έξυπνο σπίτι σας

21129 ddddd

Ανησυχητικές προβλέψεις της McAfee για το 2019

 

Οι ευκολίες που προσφέρουν οι smart home συσκευές όπως λάμπες, θερμοστάτες, κλειδαριές και άλλα, έχουν αυξήσει κατακόρυφα την αγορά αυτών των προϊόντων. Ωστόσο η γνωστή εταιρία anti-virus software, McAfeeεφιστά την προσοχή μας αφού πιστεύει πως εξειδικευμένα malware που στοχεύουν τα έξυπνα σπίτια θα είναι η μάστιγα του 2019.

Οι δημιουργοί του malware θα εκμεταλλευτούν τα τηλέφωνα και τα tablets, αυτές τις ήδη έμπιστες συσκευές ελέγχου, για να πάρουν υπό τον έλεγχό τους IoT συσκευές μέσω password cracking ή μέσω εκμετάλλευσης αδυναμιών. Οι επιθέσεις αυτές δε θα κινήσουν υποψίες επειδή η δικτυακή κίνηση θα προέρχεται από μια έμπιστη συσκευή. Η επιτυχημένες επιθέσεις θα αυξηθούν και η αναγνώριση της πηγής τους θα είναι δύσκολη.

Η ασφάλεια των IoT συσκευών είναι κάτι που θα έπρεπε να μας ανησυχήσει περισσότερο τώρα πλέον που οι smart home τεχνολογίες εφαρμόζονται όλο και περισσότερο στα σπίτια μας. Μια καλή ιδέα προστασίας ως ένα βαθμό, είναι να κρατάτε τις IoT συσκευές σε διαφορετικό δίκτυο από αυτό που είναι συνδεδεμένα τα PC και τα τηλέφωνα του σπιτιού, ώστε να το απομονώσετε αν κάτι πάει στραβά. Επίσης, σιγουρευτείτε πως τα router ή οι IoT συσκευές δε χρησιμοποιούν τους εργοστασιακούς κωδικούς και μεριμνήστε για την ασφάλεια του τηλεφώνου σας.

Το easyservice.gr ανήκει στον όμιλο εταιριών

superoffers logo easysports logo zeotec logo flowernet logo easybuy logo
Designed & Developed by WebO2