string(4) "post"

Το Σεπτέμβριο μάλλον οι νέες κάρτες γραφικών της Nvidia και της AMD

Ώρα για αναβάθμιση;

Πριν μερικές ημέρες η Nvidia πραγματοποίησε την online GTC παρουσίασή της, στο πλαίσιο της οποίας είδαμε την ανακοίνωση της νέας της Ampere αρχιτεκτονικής. Ωστόσο, η εταιρία ασχολήθηκε κυρίως με την AI, τα datacenters και την επιχειρηματική πλευρά, χωρίς να αποκαλύπτει ακόμα πληροφορίες για το πότε η νέα αυτή αρχιτεκτονική θα μεταφραστεί και σε νέες κάρτες γραφικών για το ευρύ καταναλωτικό κοινό. Όπως φαίνεται δε θα χρειαστεί να περιμένουμε πολύ, αφού σε περίπου τέσσερις μήνες θα δούμε νέες GPUs από την Nvidia, αλλά και από την AMD.

Συγκεκριμένα, το μέσο DigiTimes δημοσίευσε ένα ρεπορτάζ στο οποίο αναφέρει πως το Σεπτέμβριο θα δούμε την επόμενη γενιά καρτών γραφικών των δύο εταιριών. Παράλληλα, η market intelligence εταιρία TrendForce δημοσίευσε ένα δελτίο Τύπου -το οποίο πλέον αφαιρέθηκε από την ιστοσελίδα της- και δίνει περισσότερο βάρος στο προαναφερθέν ρεπορτάζ.

Συγκεκριμένα, η εταιρία τόνιζε ότι η ζήτηση για DRAM θα αυξηθεί από την κυκλοφορία των PlayStation 5 και Xbox Series X, αλλά και από τις νέες κάρτες γραφικών, αναφέροντας ρητά πως τα νέα προϊόντα της AMD και της Nvidia θα καταφθάσουν στο τρίτο τρίμηνο του 2020.

Ο Σεπτέμβριος είναι σίγουρα μια καλή περίοδος για την κυκλοφορία νέων GPUs, αφού το ντεμπούτο τους θα συγχρονιστεί με τις κυκλοφορίες των νέων κονσολών και θα φέρει μια νέα πνοή στην αγορά. Οι τελευταίες προτάσεις που έχουμε από την Nvidia είναι οι ανανεωμένες κάρτες της ‘Super’ σειράς που έφτασαν πέρυσι, αλλά βασίζονται στην καθιερωμένη πλέον Turing αρχιτεκτονική. Ομοίως, οι Radeon RX 5700 και RX 5700 XT της AMD θα κλείσουν και αυτές ένα χρόνο στην αγορά τον Ιούλιο.

Να σημειωθεί πως λόγω της πανδημίας η φετινή Computex που ήταν προγραμματισμένο να λάβει χώρα τον Μάιο, αναβλήθηκε για τον Σεπτέμβριο. Είναι πολύ πιθανό οι δύο εταιρίες να παρουσιάσουν τότε τα προϊόντα τους, ενώ δεν είναι και απίθανο να δούμε απρόβλεπτες καθυστερήσεις λόγω της κατάστασης που επικρατεί ακόμη παγκοσμίως. Επομένως, λάβετε υπόψη το παραπάνω χρονοδιάγραμμα με κάθε επιφύλαξη.

Το easyservice.gr ανήκει στον όμιλο εταιριών

superoffers logo easysports logo zeotec logo flowernet logo easybuy logo
Designed & Developed by WebO2