string(4) "post"

Η νέα γενιά USB 4 V.2 υπόσχεται διπλάσια ταχύτητα χρησιμοποιώντας τα καλώδια που έχετε ήδη

Ο οργανισμός USB Promoter Group ανακοίνωσε την κυκλοφορία της νέας γενιάς USB 4 Version 2 η οποία θα διπλασιάσει το bandwidth από 40Gbps στα 80Gbps. Αυτή η τεράστια αναβάθμιση στην ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων καθιστά το USB 4 Version 2.0 ως το πρότυπο συνδεσιμότητας με τις υψηλότερες επιδόσεις στην αγορά, καθώς οι ταχύτητες του υπερβαίνουν όλα υπόλοιπα πρότυπα USB Thunderbolt, συμπεριλαμβανομένου του Thunderbolt 4 το οποίο περιορίζεται στα 40 Gbps όπως το USB4. 

Τα βασικά χαρακτηριστικά της νέας έκδοσης οφείλονται σε μία νέα αρχιτεκτονική πολλαπλών επιπέδων, στην οποία χρησιμοποιούνται τα ήδη υπάρχοντα passive καλώδια USB Type-C 40 Gbps και active καλώδια USB Type-C 80 Gbps. Ο Jo Balich, υπεύθυνος τύπου της εταιρείας ανέφερε πως αν αγοράσουμε τώρα ένα καλώδιο USB 4 το οποίο ανήκει στην κατηγορία των 40 Gbps, στο μέλλον η ταχύτητα του θα έχει την διπλάσια απόδοση. Δεν δημοσιεύτηκαν περαιτέρω λεπτομέρειες για το πως είναι τεχνικά δυνατών αυτό όμως είναι σίγουρα πολύ εντυπωσιακό. 

Η νέα έκδοση καλωδίων διαθέτει επίσης αναβαθμίσεις στην λειτουργία DisplayPort ωστε να ενισχυθεί η ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων. Έχει ενημερωθεί με τις πιο πρόσφατες εκδόσεις του προτύπου DisplayPort και των προδιαγραφών PCIe. 

Οργανισμός δήλωσε επίσης “Η έκδοση USB 4 Version 2.0 δημιουργήθηκε ειδικά για να ωφελήσει τους χρήστες που χρησιμοποιούν διαφορετικές συσκευές μέσω της θύρας USB, συμπεριλαμβανομένων των docks, οθονών υψηλής απόδοσης και άλλων.” Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πως κατόρθωσαν τον διπλασιασμό της ταχυτητας καθώς και άλλα τεχνικά χαρακτηρηστικά θα δημοσιευθούν σύντομα. 

Το easyservice.gr ανήκει στον όμιλο εταιριών

superoffers logo easysports logo zeotec logo flowernet logo easybuy logo
Designed & Developed by WebO2